شريط

Here is some scrolling text... right to left!

عدم النسخ

رسالة ترحيب






Div By Tools4b


منع النسخ

< language="JavaScript1.2"> if (window.Event) ********.captureEvents(Event.MOUSEUP); function nocontextmenu() { event.cancelBubble = true event.returnValue = false; return false; } function norightclick(e) { if (window.Event) { if (e.which == 2 || e.which == 3) return false; } else if (event.button == 2 || event.button == 1) { event.cancelBubble = true event.returnValue = false; return false; } } ********.oncontextmenu = nocontextmenu; ********.onmousedown = norightclick; < language="JavaScript1.1"> ********

ماوس

الماوس

تعديل

الجمعة، 16 أغسطس 2013

اجمل الاكلات من مطبخ حور

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
باذن الله انا هكون معاكم وهقدملكم احلى الاكلات والوصفات وشرحها بالصور كمان عشان ماتحتاريش

يالا نبتدى النهاردة باول صنف
المكرونة الباشميل

ونبدأ معا على بركة الله:


المقادير المطلوبة:
- مكرونة مسلوقة
- صلصة الباشميل
- لحمة مفرومة معصجة
- جبنة موزاريلا مبشورة

اجمل الاكلات من مطبخ حور



والآن لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:
- بصلة مفرومة
- لحمة مفرومة
- حبة طماطم مفرومة
- صلصة طماطم
- فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)
- ممكن خضار مشكلة وأنا هنا استخدمت ذرة مفرزنة (هناك من لا يفضل استخدام الخضار أو الذرة)
- ملح وفلفل أسود وبهار



طريقة عمل اللحمة:
نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه

اجمل الاكلات من مطبخ حور

نضع اللحمة فوقه ونقلب جيدا

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

تترك إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

تضاف قطع الطماطم وتقلب جيدا

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

تضاف الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

ثم نضيف الصلصة




تترك على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة

اجمل الاكلات من مطبخ حور 



لعمل البشاميل نحتاج إلى:
- كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة
- لتر من الحليب أي تقريبا أربع أكواب
- مكعبين ماجي
- زبدة
- ملح وفلفل أسود وبهارات



نضيف الطحين مع الحليب عالبارد

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك إلى أن يذوب الطحين تماما و يختفي

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

بعد أن يسخن بقليل نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود والبهارات وطبعا لا نتركها أبدا بل نستمر بالتحريك حتى لا تتكتل



نضيف الزبدة

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

نستمر بالتحريك إلى أن يثخن قوام البشاميل هكذا

اجمل الاكلات من مطبخ حور

ترفع من على النار

و الآن التطبيق (وضعها في الطبق)

اللحمة جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة الموزاريلا معها

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

نحضر صينية الفرن وندهنها بقليل من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالبقصمات



نضيف طبقة من المكرونة

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

ثم نفرد فوقها اللحمة

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

ثم طبقة المكرونة الثانية



و نغطيها تماما

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



نوزع الجبنة الموزاريلا المبشورة فوقها



ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

نفتح الشواية و نحمر الوجه

اجمل الاكلات من مطبخ حور 


نتركها تبرد شوية قبل التقطيع حتى لا تهترئ أثناء التقطيع
شكلها حلو ممممممممممم



تقطع
يللا هاناكل مممممممممممممممم

اجمل الاكلات من مطبخ حور 

و تقدم مع السلطة
عارف مفيش وقت للسلطة دلوقتي

اجمل الاكلات من مطبخ حور 




بالهنا والشفا
واى واحدة عايزة اى اكلة تقولى عليها وهجيبهالها فورا وبالصور

منقووول

0 التعليقات :

إرسال تعليق

[url=http://www.tvquran.com/][img]http://www.tvquran.com/banr/tvquran_13.gif[/img][/url]